Selecteer een pagina

Deze plant heet huislook, of donderbaard. Volgens de mythe beschermt donderbaard op je woning tegen blikseminslag. Daarnaast draagt een groen dak ook bij aan isolatie van je woning, hemelwateropvang en -opslag en trekt de plant bestuivers e.d. aan. Huislook heeft medicinale werking, het kan helpen om de huid te voeden en genezen en kan ook pijn verlichten bij insectensteken e.d. En hij is eetbaar.

En het allermooist vind ik, dat dit gewoon een Europese plant is die al sinds de Romeinen ook in Nederland een algemene plant is, en dat je ‘m in ieder kitscherig plantenmandje voor bij de voordeur of in huis aantreft. En dan zit er zo’n bordje bij met “welcome” of “love” of “home” of zo. Nog maar pasgeleden leerde ik deze plant kennen om zijn geschiedenis, waarde en schoonheid.